Ansøgningsfrist: 01. juni 2024 kl. 23:59

Søg legat

Arbejdslegat

Formålet med arbejdslegatet er at støtte skabelsen af ny musik inden for kunstmusikkens genreområder, som omfatter, men ikke er begrænset til, klassisk partiturmusik, audiovisuelle værker, musikdramatik, electronica, spil- og filmmusik, lydkunst og improvisation.

Forsøget med anonymisering af arbejdslegater i hele 2023 videreføres ikke. Forsøget har affødt mange gode diskussioner om skjulte biases, og de erfaringer vi har opnået med forsøget, tager vi med videre i arbejdet med biastræning og opkvalificering i vores udvalg samt metodeudvikling i behandling af ansøgninger.

OBS: Vi åbner for ansøgninger til næste runde én måned før frist. 

 

Arbejdslegatet kan søges af komponister og lydkunstnere, der ønsker at fordybe sig i kompositorisk arbejde, og som arbejder eksperimenterende og grænsesøgende med musik og lyd drevet af kunstnerisk nysgerrighed.

Komponisten skal være medlem af Koda.

Arbejdslegatet er støtte til en kompositorisk arbejdsproces eller et kunstnerisk forløb, som du ønsker at påbegynde, udvikle og færdiggøre. Der kan søges om både større og mindre arbejdslegater:

Større arbejdslegater på 50.000 kr. eller 75.000 kr. 

Mindre arbejdslegater mellem 10.000 - 40.000 kr.

NB! Denne pulje støtter ikke bestillingsværker.

**NB om arbejdslegater: Vær opmærksom på, at så længe du har en åben ansøgning til et arbejdslegat, kan du ikke søge andre arbejdslegater. En åben ansøgning er en ansøgning, hvor du har søgt, men endnu ikke modtaget svar.

Hvad skal ansøgningen indeholde?

  • Ansøgning max. 1 side (pdf). Ansøgningen skal indeholde en kort beskrivelse af dit kunstneriske projekt, og hvilket arbejdsforløb du ønsker at påbegynde.
  • Lydfil og CV (pdf).
  • Vedhæft en beskrivelse af dit kunstneriske projekt og hvilket arbejdsforløb du ønsker at påbegynde (max ca. 2400 tegn)
  • Skriv kort om dit kompositoriske virke. (pdf) 
  • Lydfil. 

Forsøget med anonymisering af arbejdslegater i hele 2023 videreføres ikke. Forsøget har affødt mange gode diskussioner om skjulte biases, og de erfaringer vi har opnået med forsøget, tager vi med videre i arbejdet med biastræning og opkvalificering i vores udvalg samt metodeudvikling i behandling af ansøgninger.

Der er fire årlige ansøgningsfrister:

1. marts
1. juni
1. september
1. december

 

Ansøgninger til arbejdslegatet behandles af et legatudvalg. Udvalget består i 2023 af:

Martin Stauning (udvalgsleder)
Jonas Olesen
Thomas Agergaard
Ingeborg Okkels (ekstern)

Har du fået et stort arbejdslegat på 50.000 eller 75.000 kr., kan du ikke modtage flere arbejdslegater til andet det pågældende kalenderår. Det er muligt at opnå flere mindre arbejdslegater pr. kalenderår. Det er vigtigt, at du ansøger om et specifikt beløb.

Du får svar på din ansøgning ca. 2 måneder efter ansøgningsfristen.

Du kan ikke modtage støtte til samme projekt fra flere puljer under Koda Kultur. Dette gælder i henhold til vores regulativ punkt 6.d Find regulativet her.

Det betyder, at hvis du fx søger til udgivelse, kan du kun modtage støtte en gang til dit udgivelsesprojekt. Altså kan du ikke modtage støtte til udgivelse fra både udgivelsespuljen, vækstlagspuljen og forlagspuljen. Du vil derimod godt kunne modtage støtte til andre processer af det samme projekt fra andre puljer. Hvis du fx har fået støtte til udgivelsen, så kan du godt søge støtte til næste fase af dit projekt fx til markedsføring af udgivelsen fra PR-puljerne.

Vi har puljer, der understøtter de forskellige processer, som dit projekt kan gå igennem. Processerne kan – ud fra en overordnet betragtning – opdeles i:

  • Skabe (ide, afklaring, skrive)
  • Forbedre/udvikle (coaching, camps, uddannelse)
  • Udgive (indspille, mixe, mastrer)
  • ’Formidle’ (PR/markedsføring, koncertproduktion, messer og udstillinger)

Har du spørgsmål vedrørende arbejdslegater kan du rette henvendelse til Tina Schelle på mail ts@komponistforeningen.dk

Har du tekniske spørgsmål kan du rette henvendelse til Koda, kodakultur@koda.dk