Ansøgningsfrist: 01. november 2024 kl. 23:59

Søg legat

Sounds of the Future Residency på Sound Art Lab

Residency-programmet realiseres i samarbejde med Sound Art Lab, Struer Tracks, SPOR Festival og Dansk Komponistforening for at støtte professionelle kunstnere og projekter med fokus på udvikling og udforskning inden for lydkunst.

Kunstnere med tilknytning til den danske lydkunstscene. Både enkeltpersoner og grupper kan søge, dog forbliver støttebeløbet det samme per tildeling. Personer under uddannelse kommer ikke i betragtning. Ansøgningen bør leve op til Dansk Komponistforenings kriterier for støtte, men man behøver ikke være medlem af DKF. Se mere herom: https://komponistforeningen.dk/søg-støtte-0 

Du kan søge om støtte til et residency på Sound Art Lab, som tilbyder følgende:

Faciliteter

Residerende kunstnere vil have deres eget atelier og adgang til professionelle lydstudier til optagelse og redigering af stereo, surround- og multikanalsværker, adgang til elektronisk- og træværksted samt til SALs depot af lydudstyr (diverse mikrofoner, optagere, højttalere osv.). Vi tilbyder også adgang til et gammelt lyddødt kammer her hos SAL, samt adgang til yderligere værksteder og 3d printere gennem vores partnere i Sound Hub Denmark.

Residerende kunstnere bliver en integreret del af det kunstneriske miljø og hverdagen hos Sound Art Lab. Vi tilbyder sparring på dit projekt med SAL-teamet og andre relevante samarbejdspartnere, teknisk assistance samt kommunikation af dig og dit projekt gennem SAL’s egne kanaler. Afhængigt af projektets karakter har SAL også mulighed for at hjælpe med at etablere et netværk lokalt blandt virksomheder og lydeksperter.

Indkvartering

Vi tilbyder gratis overnatning i Sound Art Labs hyggelige 210 M2 lejlighed i det centrale Struer, i gåafstand fra SAL. Kunstneren har eget værelse og deler køkken, opholdsrum og badeværelse med andre kunstnere og gæster (op til 5 samtidige gæster). Der er en cykel til rådighed.

Hos SAL ønsker vi at være fleksible for at støtte kunstnere med børn, og tilbyder mulighed for at tage familie med i det omfang, der er kapacitet i lejligheden. 

Præsentation

For at understøtte netværk og vidensdeling bedes residerende kunstnere om at give en præsentation af deres kunstneriske praksis og udviklingsarbejde i en artist talk hos Sound Art Lab eller efterfølgende i deres eget miljø, selvfølgelig med hjælp og assistance fra teamet i SAL.

Varighed

Varigheden af ​​opholdet er 3 sammenhængende uger i løbet af det umiddelbart følgende halvår efter ansøgningsfristen. Dvs., ansøges der i maj, afholdes opholdet normalt i perioden juli-december; ansøges der i november afholdes opholdet normalt i perioden januar-juni.

De præcise datoer for opholdet aftales med personalet på Sound Art Lab. Angiv venligst dine foretrukne datoer i ansøgningen.

  • Kort beskrivelse af dit projekt, motivation og hvordan du arbejder med udvikling og udforskning i din praksis. (maks. 1 side)
  • CV (pdf på max. 2 sider)
  • Portfolio (pdf på max. 10 sider) inkl. eksempler på relevante lydværker (som links)
  • Vigtigt: Angiv antal uger, samt hvornår du ønsker at være i residency i ansøgningsteksten, du må gerne foreslå flere forskellige ønsker. 

OBS: For at ansøge skal du logge dig på Koda's onlinesystem med dit NemId. E du fra Færøerne eller har udenlandsk statsborgerskab, skal du henvende dig til Koda Kultur på telefon 004533306320 for at få et login i god tid inden ansøgningsfristen. 

Maksimal filstørrelse: 20 MB

Ansøgningsfrist: 1. maj og 1. november 2024. Der vil blive uddelt 2 ophold ved hver deadline.

Jacob Eriksen, leder af Sound Art Lab som repræsentant for Sound Art Lab og Struer Tracks
Anne Marqvardsen og Anna Berit Asp Christensen, Direktør & Kunstnerisk Ledere af SPOR festival


Der lægges vægt på ansøgers portfolio, motivation og projektidé, samt at ansøgeren vil kunne drage fordel af et residency ophold hos Sound Art Lab med plads til udvikling og udforskning indenfor egen kunstneriske praksis.

Residency’et inkluderer et honorar på 10.000 dkk. pr. uge (op til 3 uger) til rejse- og opholdsudgifter, kunstnerens løn, indkøb af særligt teknisk udstyr, software, konsulentydelser mv.

Du kan forvente svar indenfor en måned efter ansøgningsfrist.

Du kan ikke modtage støtte til samme projekt fra flere puljer under Koda Kultur. Dette gælder i henhold til vores regulativ punkt 6.d Find regulativet her.

Det betyder, at hvis du fx søger til udgivelse, kan du kun modtage støtte en gang til dit udgivelsesprojekt. Altså kan du ikke modtage støtte til udgivelse fra både udgivelsespuljen, vækstlagspuljen og forlagspuljen. Du vil derimod godt kunne modtage støtte til andre processer af det samme projekt fra andre puljer. Hvis du fx har fået støtte til udgivelsen, så kan du godt søge støtte til næste fase af dit projekt fx til markedsføring af udgivelsen fra PR-puljerne.

Vi har puljer, der understøtter de forskellige processer, som dit projekt kan gå igennem. Processerne kan – ud fra en overordnet betragtning – opdeles i:

  • Skabe (ide, afklaring, skrive)
  • Forbedre/udvikle (coaching, camps, uddannelse)
  • Udgive (indspille, mixe, mastrer)
  • ’Formidle’ (PR/markedsføring, koncertproduktion, messer og udstillinger)

Har du spørgsmål vedrørende residency’et, kan du rette henvendelse til Sine Tofte Hannibal (DKF) på sth@komponistforeningen.dk eller Jacob Eriksen (SAL) på jacob@soundartlab.org

Har du tekniske spørgsmål kan du rette henvendelse til Koda, kodakultur@koda.dk

Dette residencyprogram er støttet af Koda Kultur og udbydes som en del af projektet ’Fremtidens lydkunst i Region Midtjylland -talentudvikling og netværksdannelse’ støttet af Region Midtjyllands Kulturpulje.

Om Sound Art Lab

Sound Art Lab (SAL) er Danmarks nye center for kunstnerisk udvikling inden for lyd. Vi huser kunstnerophold for nationale og internationale kunstnere, workshops, temadage, lytteaftener, undervisning mm. SAL er beliggende i Struer, Danmark, i Bang & Olufsens tidligere administrationsbygning -2 etager med 4 lydstudier, 4 atelierpladser, seminarrum, undervisningslokale, elektronik- og træværksted samt åbent køkken, der danner det sociale samlingspunkt for de forskellige mennesker, der roder rundt i huset. https://www.soundartlab.org/

Referencer

Sound Art Lab: www.soundartlab.org

Struer Tracks Sound Art Biennale: www.struertracks.dk

SPOR: https://www.sporfestival.dk/

Lydens By: www.cityofsound.dk