En række af de største kommercielle aktører i dansk musik lancerer en ny branchestandard. Den skal være med til at forebygge og håndtere krænkende handlinger, der er et bredt begreb og blandt andet dækker diskrimination og seksuel chikane på tværs af branchens virksomheder.
En del virksomheder og organisationer i musikbranchen har allerede standarder på området. Mange mennesker i musikbranchen indgår dog ikke i et egentligt ansættelsesforhold. De er freelancere eller selvstændige med relation til virksomheder i branchen. Med introduktionen af en branchestandard sigter man efter, at alle – også dem uden klassiske ansættelsesforhold – opnår den samme beskyttelse i branchen.
Med branchestandarden udstikker førende virksomheder i branchen et sæt meget klare forventninger til, hvordan man omgås samtidig med, at man forpligter sig til at forebygge og følge op på uhensigtsmæssige forhold, der bryder med branchestandarden.
Initiativet er understøttet af Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling, samt erhvervspsykolog og ledelsesrådgiver Sarah Ambs-Thomsen.
Bag initiativet står indledningsvist Live Nation, Warner Music, Sony Music, Universal Music, United Stage, Luger, Labelmade, PDH, GL Music, Edition Wilhelm Hansen, The Bank, Musikforlæggerne, Danske Agenters Sammenslutning og IFPI.
Læs branchestandarden her: Trygge arbejdsfællesskaber
Hvis man som virksomhed eller anden organisation i musikbranchen ønsker at tiltræde branchestandarden, kan man henvende sig til Musiklivets Partnerskab på sekretariat@musiklivetspartnerskab.dk.